Vergroenen

Wil je als buurtbewoner meehelpen de buurt te vergroenen? Dan helpt het vergroenen team je graag. Samen zorgen we voor meer natuur in de buurt, zodat iedereen er gezonder en prettiger kan leven.

Groen en stad

Zeker in de stad missen buurtbewoners vaak natuur in de buurt. In veel steden ontstaat in de zomer hittestress: warmte die tussen al het asfalt en steen blijft hangen. Ook kunnen straten na een flinke regenbui blank staan omdat het water niet weg kan.

Toch gaat groen en stad prima samen. Als je maar op een slimmer manier natuur aanlegt. Denk aan het planten van bomen, waardoor jouw straat in de zomer aangenaam koel blijft. Of je tegels in de tuin vervangen door groen zodat de afwatering beter verloopt .

Groen ontstresst

Het vergroenen van een buurt heeft naast het verminderen van hittestress en wateroverlast nog meer voordelen. Onderzoeken laten zien dat groen ontstresst. Met genoeg natuur in de buurt blijven mensen daardoor gezonder en misschien ook wel vriendelijker.

Op veel plekken is er gelukkig al best wat natuur te vinden. Maar als je goed kijkt, zie je dat veel kansen nog onbenut zijn. Ook is het groen vaak nog niet toegankelijk gemaakt, waardoor buurtbewoners er weinig of geen gebruik van maken. Zonde!

Doe mee!

Laat het ons weten als je ideeën hebt. Het vergroenen team helpt je aan informatie, een onderzoek naar haalbaarheid en het realiseren van jouw idee voor vergroening in de wijk.
Neem gerust contact met ons op.

Tips