Carports en opritten realiseren

Veel woningen op een hoek (met een tuin aan de zijkant) worden vaak door de eigenaar voorzien van een carport of oprit. Wist u dat voor een aanvraag voor een oprit of carport naast de woning een vergunning aangevraagd dient te worden? Het verlagen van de stoep voor toegang tot de carport of oprit mag niet zélf worden uitgevoerd. Vragen over het realiseren van een carport of oprit? Bel 14010 of kijk op de website van de gemeente Rotterdam

Pop-up milieupark 10 juni 2022

Op vrijdag 10 juni 2022 heeft de gemeente een Pop-up milieupark gepland op locatie Heidekruid. Tijd: 10.00u – 14.00u.

Wilt u af van uw oude droogrek, kapotte waterkoker of nog bruikbare spullen? Lever deze spullen gratis in bij het pop-up milieupark. U kunt kleine spullen of kringloopgoederen inleveren die u zelf kunt tillen of die in een boodschappentas passen.

Wat u mag inleveren is terug te vinden op de flyer. Download hier de flyer.

Meldingen over grote gaten in park

Deze week zijn er weer meldingen gemaakt van grote gaten in het park en in het hondenuitlaat veldje. Mogelijk vinden enkele honden het leuk te graven. Helaas leveren deze gaten en putten problemen op voor andere honden en op andere plekken in het park gevaar voor spelende kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan botbreuken enzovoorts. Hier zit niemand op te wachten.

Waarschijnlijk zal úw hond dit niet doen, maar als hij/zij dan tóch een gat heeft gegraven, graag deze weer dichtmaken en/of een MeldR (of Buitenbeter) melding maken ter bescherming van andere honden en spelende kinderen.

Huurders, laat u horen

Dit bericht is voor de huurders van woningen in de Kruidenbuurt die huren bij Vestia. De laatste tijd krijgen wij zo nu en dan berichten over problemen met riolering, achterstallig onderhoud van de woning of problemen met de buren waarbij de huurder géén of lastig gehoor krijgt bij de verhuurder Vestia.


Graag willen wij weten of u ook problemen ervaart met uw woning of Vestia.

De gedeelde ervaringen zullen wij anonimiseren en groeperen om deze vervolgens aan te bieden bij Vestia. In verband met uw privacy ontvangen wij graag uw verhaal/reactie via ons contactformulier.

Tevreden over uw bezorger?

Bezorgers van pakketten en post hebben het moeilijk deze tijd. Ze staan onder grote druk de toenemende stroom aan post en pakketjes te bezorgen.

Heeft u een vaste bezorger, bent u tevreden over de bezorging en wilt u hem/haar een hart onder de riem steken? Bedank de bezorger eens of geef een kaart of een aardigheidje mee voor de komende feestdagen


Een klein gebaar maakt het verschil 😊

rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Het invoeren van deze nieuwe regel heeft als doel het redden van levens.

Wij willen graag helpen de Kruidenbuurt brandveilig te krijgen.

update 05-01-2022 : helaas zal gaat dit project niet via een bewonersinitiatief lukken. Wel zijn we aan het navragen of de Veiligheidsregio Rijnmond bereid is (op verzoek) woningen te scannen op brandveiligheid en daar advies voor te geven. Wordt vervolgd …

Zie ook