Meldingen over grote gaten in park

Deze week zijn er weer meldingen gemaakt van grote gaten in het park en in het hondenuitlaat veldje. Mogelijk vinden enkele honden het leuk te graven. Helaas leveren deze gaten en putten problemen op voor andere honden en op andere plekken in het park gevaar voor spelende kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan botbreuken enzovoorts. Hier zit niemand op te wachten.

Waarschijnlijk zal úw hond dit niet doen, maar als hij/zij dan tóch een gat heeft gegraven, graag deze weer dichtmaken en/of een MeldR (of Buitenbeter) melding maken ter bescherming van andere honden en spelende kinderen.

Huurders, laat u horen

Dit bericht is voor de huurders van woningen in de Kruidenbuurt die huren bij Vestia. De laatste tijd krijgen wij zo nu en dan berichten over problemen met riolering, achterstallig onderhoud van de woning of problemen met de buren waarbij de huurder géén of lastig gehoor krijgt bij de verhuurder Vestia.


Graag willen wij weten of u ook problemen ervaart met uw woning of Vestia.

De gedeelde ervaringen zullen wij anonimiseren en groeperen om deze vervolgens aan te bieden bij Vestia. In verband met uw privacy ontvangen wij graag uw verhaal/reactie via ons contactformulier.

Tevreden over uw bezorger?

Bezorgers van pakketten en post hebben het moeilijk deze tijd. Ze staan onder grote druk de toenemende stroom aan post en pakketjes te bezorgen.

Heeft u een vaste bezorger, bent u tevreden over de bezorging en wilt u hem/haar een hart onder de riem steken? Bedank de bezorger eens of geef een kaart of een aardigheidje mee voor de komende feestdagen


Een klein gebaar maakt het verschil 😊

rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Het invoeren van deze nieuwe regel heeft als doel het redden van levens.

Wij willen graag helpen de Kruidenbuurt brandveilig te krijgen.

update 05-01-2022 : helaas zal gaat dit project niet via een bewonersinitiatief lukken. Wel zijn we aan het navragen of de Veiligheidsregio Rijnmond bereid is (op verzoek) woningen te scannen op brandveiligheid en daar advies voor te geven. Wordt vervolgd …

Zie ook

Informatie aanleg glasvezel

Inmiddels gaat de aanleg van het glasvezel basisnetwerk best rap. Men doet ongeveer één straat (10 woningen) per half dagdeel. Op https://kruidenbuurt.nl/glasvezel vindt u extra informatie over het glasvezel netwerk. Gaandeweg het project werken we deze pagina bij.

Heeft u vragen, zorgen of klachten over de aanleg van de glasvezelkabel, laat het ons weten via ons contactformulier. Wij schakelen indien nodig met Open Dutch Fiber.

De aanleg van glasvezel door T-Mobile

In 2022 zal het dan eindelijk gaan gebeuren; de aanleg van glasvezel verbindingen. Gisteren is men begonnen met de eerste fase (de initiële aanleg) van dit project. Deze werkzaamheden, die worden uitgevoerd door Volkers Wessel zullen de komende tijd door de gehele wijk gaan plaatsvinden.

Na de afronding van deze werkzaamheden, krijgen alle huishoudens een brief met een aanbod om daadwerkelijk glasvezel te laten aanleggen. In navolging hierop zullen medewerkers van T-Mobile of de firma PartOf huis-aan-huis door de wijk gaan om u een aanbod te doen.

Wij proberen bij T-Mobile vinger aan de pols te houden over de uitvoering van dit project, zodat wij u tijdig kunnen informeren over de volgende fasering van dit project.

Vragen, zorgen of klachten? https://kruidenbuurt.nl/contact

plan renovatie stenen paleis

Het stenen paleis, zoals dit speelveldje bekend is onder de Kruidenbuurt bewoners, is op dit moment in een redelijk vervallen staat. De stenen van de muur om het speelplekje beginnen los te raken. Dit speelplaatje teven een zandbak, iets wat bij de inrichting toentertijd een leuk idee was.

Lees verder