Glasvezel

In 2022 zal het dan eindelijk gaan gebeuren: De aanleg van een Glasvezel netwerk in de Kruidenbuurt.

Wat is Glasvezel eigenlijk?

Glasvezel bestaat uit haarfijne vezels van twee soorten glas. Hier wordt met lichtsignalen digitale informatie doorheen gestuurd. Of je nu online gamet, streamt of digitaal vergadert. Alle data hiervoor worden verstuurd door een laserlicht dat extreem snel aan- en uitschakelt. Denk aan het doorseinen van morsecodes met een zaklamp. Glasvezelinternet heeft dus letterlijk de snelheid van het licht.

Aanleg

de aanleg van glasvezel verbindingen. Op 04-11-2021 is men begonnen met de eerste fase (de initiële aanleg) van dit project. Deze werkzaamheden, die worden uitgevoerd door Volker Wessels zullen de komende tijd door de gehele wijk gaan plaatsvinden.

Na de afronding van deze werkzaamheden, krijgen alle huishoudens een brief met een aanbod om daadwerkelijk glasvezel te laten aanleggen. In navolging hierop zullen medewerkers van T-Mobile of de firma PartOf huis-aan-huis door de wijk gaan om u een aanbod te doen.

 • Het nieuwe glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber is open. Dit betekent dat u zelf kunt kiezen bij welke provider u een abonnement afsluit. Momenteel is T-Mobile de eerste aanbieder op ons netwerk.
 • Open Dutch Fiber legt het glasvezelnetwerk aan en beheert deze, maar biedt zelf geen abonnementen aan. Dit doen providers. Omdat het netwerk van Open Dutch Fiber open is, kunnen verschillende providers hun diensten aanbieden en bepaalt u zelf de provider naar keuze.

Wij proberen bij T-Mobile en bij Dutch Open Fiber een vinger aan de pols te houden over de uitvoering van dit project, zodat wij u tijdig kunnen informeren over de volgende fasering van de aanleg van glasvezel in de Kruidenbuurt.

Handig om te weten

 • De initiële aanleg is tot de gevel en is gratis;
 • Bij het afsluiten van een abonnement is de aansluiting in huis gratis;
  (Meterkast of direct naar de woonkamer)
 • Extra kabels of stopcontacten aanleggen is niet gratis.
  (Bijvoorbeeld van meterkast naar woonkamer)
  Vraag altijd éérst naar de kosten hiervan
 • Wilt u niet aangesloten worden blijft de aansluiting vóór de erfgrens.
 • Er zijn een aantal knooppunten in de wijk. Deze knooppunten hebben 1 lijn naar de wijkcentrale.
  één knooppunt verbind 45 woningen met die wijkcentrale,
 • Er zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van een techniek waarbij het tuinpad niet open gemaakt heft te worden. Is deze techniek bij u niet mogelijk zal in overleg met u de kabel op een andere wijze worden neergelegd;
 • Wilt u in een later moment toch een aansluiting in huis, kan het zijn dat hier extra kosten in rekening worden gebracht. Dit is nog niet helemaal zeker;

Vragen, zorgen of klachten? https://kruidenbuurt.nl/contact of via ons forum.

Extra informatie: