Voor kopers

Zit jij als koper in een blok met een mix van huurders en kopers, dan doe je zeer waarschijnlijk mee aan het Rioolfonds. Hiermee kan je dus als koper (in de Kruidenbuurt) gebruik maken van de mogelijkheid voor ontstoppen via RRS . Om te controleren of je inderdaad recht hebt op gebruik van RRS kan dit worden opgezocht in het koopcontract. Je kan uiteraard ook RRS bellen om te vragen of je op de lijst staat. Wie deelneemt aan het Rioolfonds betaalt een bedrag aan het rioolfonds. Dit kan zijn jaarlijks, om de 10 jaar of afgekocht.

Tip: Betaalt u jaarlijks of om de 10 jaar en heeft u al een tijd geen factuur ontvangen en heeft u hier vragen over ? Neem dan even contact met ons op.

We identificeren twee type schades :

  • Schade door veroudering (slijtage) Wat er gebeurt in dit geval is dat (bijvoorbeeld) een blok van 10 iedere bewoner een evenredig deel van de rekening betaalt en is dit 1/10e deel van de rekening. Of het nu een koper is of een huurder , dan zal de rekening worden verdeeld. Werkzaamheden en lekkages aan het collecteursriool zal ook bekend gemaakt moeten worden in het blok (en ook aan Vestia) aangezien iedereen “gedeeld eigenaar” is.
  • Schade (extern) Schade kan altijd ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden in de kelder voor isolatie. Een bedrijf kan per ongeluk schade maken aan het riool. Deze schade zal dan wel moeten worden gemeld aan de bewoners van het blok (en aan Vestia) echter de kosten zijn dan gedekt door de opstalverzekering. Elke bewoner zal zelf moeten navragen of zijn/haar opstalverzekering deze schade dekt.

Bij vervanging

Ook hierbij deel elke bewoner in het blok mee in de kosten. Het vervangen van een collecteursriool vloeit voort uit een goedkeuring van alle kopers in het blok EN Vestia. Hierbij zullen gedegen offerte s opgevraagd moeten worden zodat het blok een beslissing kan nemen. Wellicht kan Vestia 1 van haar bedrijven inzetten voor de vervanging en scheelt dit mogelijk kosten. Dit kunnen we nu niet beslissen en/of uitmaken. Een blok zal hier vanzelf ooit een keer mee te maken krijgen.

Ontstopping

Vestia “beheert” het fonds en biedt voor deze bewoners een abonnement voor ontstopping aan en is tevens mede-eigenaar van collecteursriolen in de wijk.
Onder ontstopping verstaan we:

  • Ontstoppen Afvoer van Keuken
  • Ontstoppen Afvoer van Douche
  • Ontstoppen Afvoer van toilet
  • Ontstoppen Afvoer van collecteursriool

Let op: Onderhoud en aanpassingen aan het systeem vallen hier niet onder. Dit is voor eigen kosten.

Voor huurders

Huurders kunnen Vestia benaderen voor een verzoek om een rioolverstopping te laten verhelpen.

Bij problemen (Voor kopers)

Bent u koper en heeft u een probleem met het aanmelden van een ontstoppingsverzoek bij RRS, vragen wij u contact met ons op te nemen via ons contactformulier of een bericht te sturen via Whatsapp via 0621625507. Wij schakelen vervolgens met ons contactpersoon bij Vestia.