De Kruidenbuurt

De Kruidenbuurt is een groene wijk in Ommoord, binnen de deelgemeente Prins Alexander. De naam heeft de volksmond gegeven aan de buurt wat eigenlijk Zwanesse heet, omdat alle straatnamen eindigen op ‘kruid’. De Kruidenbuurt kenmerkt zich door veel groen. Speeltuintjes, scholen en speelvelden maken deze wijk zeer kindvriendelijk. Ook bevinden zich vele recreatiemogelijkheden in de buurt, zoals het Bergse bos, de Rottermeren en de Zevenuizerplas.


De metro en treinstation Rotterdam-Alexander bevinden zich op loopafstand. Evenals Shoppingmall Alexandrium en winkelpromenade Hesseplaats. Met de auto zit u binnen 5 minuten op de snelweg A20 en A16 en binnen 10 minuten op de A4 en A13.

De wijk

e Kruidenbuurt bestaat uit 1075 woningen verdeeld over 5 verschillende types: Meander (215), doorzon (594), drive-in (196), 55+ flatjes (64) en herenhuizen (5). De wijk heeft een mix van koop- en huurwoningen. Deze zijn verspreid over de 19 straten, te weten: Balsemkruid, Barbarakruid, Benedictuskruid, Beursjeskruid, Bolkruid, Christoffelkruid, Citroenkruid, Cymbelkruid, Dennekruid, Ebbekruid, Egelkruid, Fluitekruid, Ganzekruid, Geelkruid, Gerardskruid, Goudkruid, Hartekruid en Heidekruid.

NextDoor BuurtApp

Als bewoner van de Kruidenbuurt kunt u zich aanmelden voor de buurtapp NextDoor. Ruim 637 van de bewoners in de wijk maakt hier al gebruik van. U kunt zich hier aanmelden.

Deel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp