rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Het invoeren van deze nieuwe regel heeft als doel het redden van levens.

Wij willen graag helpen de Kruidenbuurt brandveilig te krijgen.

update 05-01-2022 : helaas zal gaat dit project niet via een bewonersinitiatief lukken. Wel zijn we aan het navragen of de Veiligheidsregio Rijnmond bereid is (op verzoek) woningen te scannen op brandveiligheid en daar advies voor te geven. Wordt vervolgd …

Zie ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *