plan renovatie stenen paleis

Het stenen paleis, zoals dit speelveldje bekend is onder de Kruidenbuurt bewoners, is op dit moment in een redelijk vervallen staat. De stenen van de muur om het speelplekje beginnen los te raken. Dit speelplaatje teven een zandbak, iets wat bij de inrichting toentertijd een leuk idee was.

Op dit moment krijgen wij steeds meer signalen dat de zandbak niet (meer) gebruikt wordt omdat het zand vergeven is van de katten- (en/of honden-) uitwerpselen Tevens is er glas en ander afval gespot. Niet heel erg gezond voor spelende kinderen.

Dit idee speelde al eerder, echter heeft COVID-19 een flink aantal projecten en initiatieven tijdelijk dwars gezeten en konden daarom geen doorgang krijgen.


Uitstel is wat ons betreft geen afstel!

De status van dit project is te volgen op ons forum.


Maken uw kinderen nog gebruik van deze zandbak? Anders is het wellicht een idee om de zandbak te vervangen door enkele speeltoestellen voor de kleinere kinderen (1 tot 4 jaar).

Vindt u dit een leuk initiatief om over na te denken en samen met ons een plan (bewonersinitiatief) in elkaar te zetten richting de gemeente? Neem dan even contact met ons op via https://kruidenbuurt.nl/contact

Enkele reacties uit de wijk:

Onze tuin grenst aan het speelplaatsje en in de loop der jaren is het verpauperd, plus dat het groen een wildernis is geworden waar de gemeente vrij weinig aan doet. Kortom deze oma vindt het een smerig terrein, opknappen zou zeer welkom zijn

Alles weghalen en een leuke speeltuin maken voor de kids.

Oude meuk afbreken

Idd de kattebak weghalen en leuke multifunctionele dingen er voor terug

Een mooie nieuwe natuurspeeltuin aanleggen.

2 reacties op “plan renovatie stenen paleis

  1. De zandbak heeft zijn tijd gehad met alle loslopende katten niet erg fris Maak een leuke speelplaats met bankjes voor de ouders zodat het een ontmoetingsplaats wordt minder bossages zodat het zichtbaar is voor omgeving

  2. Ik kan mij helemaal vinden in de reactie hierboven. Inmiddels is het in de avonden ook vaak een hangplek voor jeugd geworden. Evenals de “klimboom” waar laatst zelfs een bank onder geplaatst was. Na vele meldingen uiteindelijk weggehaald door de gemeente.

    Het is onoverzichtelijk en vies. Met regelmaat halen mijn zoon en ik veel zwerfafval van het plein. In het kader van vergroening is een natuurspeeltuin een heel goed idee! Groen, natuurlijk en educatief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *