De herfst staat voor de deur

Hoewel we nu nog volop genieten van zomerse temperaturen, staat de herfst alweer voor de deur. Bent u er al klaar voor? Met onze tips gaat u voorbereid het nieuwe seizoen in. En voorkomt u lekkage en andere problemen in en rondom het huis.

  1. Zet losse spullen vast of binnen. In de herfst kan het flink stormen. Doe daarom alvast een tuin. Zijn uw buitenmeubels en bloempotten opgeborgen? Door het veilig stellen van losse items voorkomt u schade.
  2. Zorg voor een schone dakgoot. Zorg dat de dakgoten vrij zijn van bladeren en ander afval. Anders kan het water niet goed doorstromen. Dit kan lekkage veroorzaken. Maak daarom de dakgoot goed schoon.
  3. Laat het dak controleren. Losse dakpannen kunnen gevaarlijk zijn en schade aanrichten tijdens een storm. Dus laat deze controleren als u twijfelt of ze vastliggen.
  4. Controleer de regenpijp. Wanneer de regenpijp lekt, los zit of verstopt is, kan dit vervelende situaties opleveren zoals lekkage.
  5. Bescherm de ruiten: snoei bomen en struiken. Als het stormt kunnen bomen en struiken schade aan de woning aanrichten. Bijvoorbeeld aan de ramen. Snoei daarom de losse en dode takken en de takken vlakbij de ramen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.