Nieuwsbrief december 2020

We trachten maandelijks wat onderwerpen uit te lichten in een nieuwsbrief. Het aantal onderwerpen die wij inmiddels in behandeling hebben is redelijk groot en kunnen daarom niet alles in een maandelijkse update worden vermeld.

Zwerfafvalteam

Vorige maand deden wij een oproep voor de uitleen van spullen om zwerfafval in de Kruidenbuurt aan te pakken. Het aantal positieve reacties was overweldigend. Er is zelfs een groepje ontstaan die onderling afspreken wanneer zij gaan lopen. Dit idee is overigens ook door enkele bewoners uit de omringende wijken opgepikt. Dit is een mooi voorbeeld van sociale cohesie. Wilt u helpen de wijk te ontdoen van zwerfafval. laat het ons weten via het contactformulier. Wij brengen je in contact met de initiatiefneemster.

Klacht n.a. parkeer experimenten Kruidenbuurt.

In 2017/2018 zijn er in de Kruidenbuurt een aantal parkeer experimenten aangedragen waarvan enkele uitgevoerd. Hiervoor was een team uit Middelland ingehuurd om ons hierbij te ondersteunen en hebben hiervoor een budget gekregen van 120.000 Euro.

Onze  voorzitter en een klankbord lid van bewonersorganisatie Kruidenbuurt hebben zich op persoonlijke titel aangemeld. Stichting Bewonersorganisatie Kruidenbuurt heeft zich, met medeweten van projectleiding én de gemeente, zich bewust buiten de betaald discussie gehouden. Wij konden moreel gezien géén een keuze maken m.b.t. de twee ontstane kampen in de Kruidenbuurt (voor en tegen betaald parkeren). De bewonersorganisatie Kruidenbuurt is er voor iedereen en heeft zich daarom langs de zijlijn meegekeken en daar waar nodig kritische vragen gesteld aan de projectleiding. Gaandeweg hebben wij kritische vragen gesteld met betrekking tot de experimenten echter op bepaalde vragen hebben wij nooit een eenduidig antwoord gekregen. De belangrijkste vraag voor ons is : wat is er met het geld gebeurd en waar zijn de aangeschafte goederen? Verzamelde details zijn terug te lezen in ons forum.

Dispenserpalen

Inmiddels staan er door de wijk heen 10 zogenaamde dispenserpalen waarmee de hondenbezitter indien nodig een nieuw poepzakje kan pakken. Er hebben zich al een aantal wijkbewoners gemeld die graag één of meerdere dispenserpalen wil adopteren. De Bewonersorganisatie krijgt van de gemeente op aanvraag de navullingen geleverd. Samen met de adoptanten grachten we deze palen bijgevuld te houden.

De navullingen voor de dispenserpalen zijn in bestelling en het convenant zal zeer waarschijnlijk deze maand worden getekend.

Wilt u helpen met het bijhouden van deze dispenserpalen? Neem even contact met ons op.

Onderhoud & Afval in de achterpaden

Vaak krijgen wij e-mails en appjes van bewoners die zich naast het zwerfafval in de wijk zich ook ergeren aan de huidige staat van de achterpaden. Een achterpad is een gedeeld bezit van de tuin tot de helft van het pad is van u. Omdat dit een gezamenlijk pad betreft is onderhoud (onkruid-vrij en opgeruimd houden) zeer belangrijk. Speciaal voor dit onderwerp hebben wij een FAQ-artikel geschreven.

Communicatie Wijkagent

Sinds onze klacht met betrekking tot de (on)zichtbaarheid van de wijkagenten is er veel gebeurd. Er gaat een communicatiekanaal gestart worden van de Wijkagenten richting de WhatsApp groepsbeheerders in Ommoord. Belangrijke berichten worden dan gedeeld met de groepsbeheerder die op zijn/haar beurt het bericht doorzet in de WhatsApp groep. Vragen in de groep aan de wijkagent  verlopen ook initieel via de groepsbeheerder(s).

Buurtpreventie

Alhoewel het erg rustig is in de wijk zijn er toch nog een aantal bewoners die namens de Buurtpreventie door de wijk lopen en zijn hiermee de ogen en oren van de wijkagent. Wij zijn op zoek naar bewoners die dit team willen versterken.

Wat is nu precies buurtpreventie?

Buurtpreventie bestaat uit een groepje betrokken bewoners die bepaalde signalen in de wijk kunnen oppikken en weten wat er speelt in de wijk en zo helpen de wijk schoon en veilig te houden. Veel zwaarder dan dit is buurtpreventie niet.  Het buurtpreventie team zijn allemaal vrijwilligers die  dit in hun vrije tijd doen  en op tijden en dagen wanneer het hen uitkomt.  We kunnen van dit team niet verwachten dat ze 24 uur per dag klaar staan om de boel in de gaten te houden. Buurtpreventie is immers geen professioneel beveiligingsbedrijf en het team heeft ook géén extra privileges van de Politie.

Het buurtpreventie team ondersteunen wij met bepaalde materialen zoals een zaklamp, hesjes, bodywarmers en dergelijke. Hiervoor is er een subsidie vanuit Rotterdam beschikbaar. Ook kunnen wij opleidingen voor het team regelen zoals AED/reanimatie en EHBO. Tevens zijn de vrijwilligers automatisch via de Rotterdamse vrijwilligersverzekering.

Wilt u het buurtpreventieteam helpen door ook zo nu en dan door de wijk of uw straat te lopen en zo een extra set ogen en oren te zijn voor de wijkagent? De tijd dat u eraan kwijt ben bepaalt u zelf. Neem dan gerust contact met onze buurtpreventie coördinator als u hier meer informatie over dit onderwerp wilt hebben.

Donateurs

Wij willen graag onze donateurs bedanken voor hun gift. Hier zijn wij ontzettend blij mee en het helpt ons om ons te kunnen blijven inzetten voor de Kruidenbuurt..

Draagt u de Kruidenbuurt een warm hart toe en wilt u ons steunen?
Uw gift is meer dan welkom en we zijn al met elke euro blij.

NL96 INGB 0009 3748 94
Ten name van Stichting Bewonersorganisatie Kruidenbuurt

Op naar 2021..

Wij wensen u alvast, ondanks het vuurwerkverbod en de huidige maatregelen rondom Covid-19, alvast fijne feestdagen en een gezond 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.