Waar is de buurtpreventie?

Vanaf de oprichting van onze stichting tot twee jaar terug waren wij redelijk actief met het onderwerp buurtpreventie. Op dit moment is er weinig buurtpreventie nieuws. In dit artikel leggen wij uit waarom dit is.

Buurtpreventie is in de afgelopen twee jaar verminderd zichtbaar geweest en dat heeft alles te maken met de signalen die we vanuit de Politie en de wijkbewoners krijgen. De wijkagent Expert van Ommoord meldt dat er vanaf 1 januari 2020 tot nu toe in de Kruidenbuurt 2 woninginbraken zijn geregistreerd, waarvan 1 poging. Er zijn geen straatroven en (woning)overvallen zijn geregistreerd.

Doordat iedereen bewust(er) bezig is met veiligheid en ook de afwijkende zaken snel meldt op Nextdoor, onze App-groep of direct bij de Politie is het zeer rustig in de wijk. Hiervoor een zeer groot compliment naar u allen voor uw oplettendheid in de Kruidenbuurt. Als wij deze flow aanhouden zal het ook redelijk rustig blijven.
 
Dit wil echter niet zeggen dat er niets speelt. Uiteraard zijn er bepaalde onderwerpen die de aandacht vragen zoals hangjongeren, zwerfafval en dergelijke.   
 
Omdat het redelijk rustig is in de wijk wordt er ook iets minder gelopen en zeker in het afgelopen jaar met de Covid-19 ellende. Normaal gesproken wordt een buurtpreventie team gesubsidieerd echter voor de afgelopen twee jaar hebben wij géén aanspraak gemaakt op deze subsidie ook al is deze aan ons toegewezen. 

Is buurtpreventie hiermee gestopt? Nee zeker niet, Er wordt nog wel gelopen echter niet zichtbaar. Onze coördinator is op dit moment ook bezig weer wat extra ogen voor de wijk te “werven”.

Wilt u deelnemen aan buurtpreventie of wilt wat buurtpreventie exact inhoudt of wilt u meedenken? Stuur ons dan een bericht via ons contactformulier. Onze coördinator neemt dan contact met u op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.