Waar is de buurtpreventie?

Vanaf de oprichting van onze stichting tot twee jaar terug waren wij redelijk actief met het onderwerp buurtpreventie. Op dit moment is er weinig buurtpreventie nieuws. In dit artikel leggen wij uit waarom dit is.

Buurtpreventie is in de afgelopen twee jaar verminderd zichtbaar geweest en dat heeft alles te maken met de signalen die we vanuit de Politie en de wijkbewoners krijgen. De wijkagent Expert van Ommoord meldt dat er vanaf 1 januari 2020 tot nu toe in de Kruidenbuurt 2 woninginbraken zijn geregistreerd, waarvan 1 poging. Er zijn geen straatroven en (woning)overvallen zijn geregistreerd.

Doordat iedereen bewust(er) bezig is met veiligheid en ook de afwijkende zaken snel meldt op Nextdoor, onze App-groep of direct bij de Politie is het zeer rustig in de wijk. Hiervoor een zeer groot compliment naar u allen voor uw oplettendheid in de Kruidenbuurt. Als wij deze flow aanhouden zal het ook redelijk rustig blijven.
 
Dit wil echter niet zeggen dat er niets speelt. Uiteraard zijn er bepaalde onderwerpen die de aandacht vragen zoals hangjongeren, zwerfafval en dergelijke.   
 
Omdat het redelijk rustig is in de wijk wordt er ook iets minder gelopen en zeker in het afgelopen jaar met de Covid-19 ellende. Normaal gesproken wordt een buurtpreventie team gesubsidieerd echter voor de afgelopen twee jaar hebben wij géén aanspraak gemaakt op deze subsidie ook al is deze aan ons toegewezen. 

Is buurtpreventie hiermee gestopt? Nee zeker niet, Er wordt nog wel gelopen echter niet zichtbaar. Onze coördinator is op dit moment ook bezig weer wat extra ogen voor de wijk te “werven”.

Wilt u deelnemen aan buurtpreventie of wilt wat buurtpreventie exact inhoudt of wilt u meedenken? Stuur ons dan een bericht via ons contactformulier. Onze coördinator neemt dan contact met u op.

Gerelateerd artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Meer nieuws

Update november 2020

We trachten maandelijks wat onderwerpen uit te lichten in een “Kruidenbuurt Update”. Het aantal onderwerpen die wij inmiddels in behandeling hebben is redelijk groot en

Afhaalgerechten bij LEF

Wist u al dat Brasserie Lef nu open is voor het afhalen van diverse gerechten? Van donderdag t/m zondag van 17:00 tot 20:00u

Steun ons

Met uw donatie draagt u de Kruidenbuurt een warm hart toe en helpt u ons om ons te kunnen blijven inzetten voor de Kruidenbuurt. Uw gift is meer dan welkom en we zijn al met elke euro blij.

NL96 INGB 0009 3748 94
T.n.v.  Bewonersorganisatie Kruidenbuurt