Update november 2020

We trachten maandelijks wat onderwerpen uit te lichten in een “Kruidenbuurt Update”. Het aantal onderwerpen die wij inmiddels in behandeling hebben is redelijk groot en kunnen daarom niet alles in een maandelijkse update worden vermeld.

Zwerfafval

Een onderwerp uit de ergernis top 2 is zwerfafval. Steeds meer bewoners gaan zich ergeren aan het rondslingerend zwerfafval. Van de afdeling Schone Stad hebben wij een aantal “zwerfafval-sets ” ontvangen. Er zijn inmiddels zelfs al enkele sets opgehaald. Wilt u ook bijdragen aan een schonere buurt door zo nu en dan het zwerfafval op te ruimen? Neem dan even contact met ons op om een set te reserveren. Er zijn nog enkele sets beschikbaar.

zwerfafval

Het heeft even geduurd…

Tijdens (of vlak na) oud en nieuw is een vuilnisbak langs het water opgeblazen. Een aantal bewoners hebben dit zeer regelmatig doorgegeven aan de gemeente echter is er nooit echt iets (zichtbaar) mee gedaan. Na een mail richting de wijkregisseur en de gebiedsnetwerker werd een dag later ineens een vuilnisbak (terug)geplaatst.

Contactpunt voor kopers m.b.t. collecteurriool

Dit onderwerp is een wijk breed onderwerp en geldt voor alle huiseigenaren waarbij een clausule in het koopcontract is opgenomen m.b.t. het zogenaamde collecteurriool. Deze bewoners kunnen aanspraak maken op de diensten van RRS met betrekking tot ontstopping. Dit contract wordt beheerd door Vestia. Heeft u volgens het koopcontract aanspraak op ontstopping en geeft RRS aan u niet te kunnen vinden in het systeem, laat het ons weten via ons contactformulier. Bewonersorganisatie Kruidenbuurt stemt dergelijke issues direct af met Vestia.

Sedum dakjes

Er is een mogelijkheid om uw schuurdakje te veranderen in een stukje natuur en zo bij te dragen aan het veranderend klimaat. Op ons buurt-forum is een topic te vinden waarbij dit wordt uitgelegd en ook prijzen inzichtelijk zijn. Wilt u bijdragen aan dit onderwerp? Voor het gebruik van ons forum is een account benodigd.

Golfplaten dakjes schuren doorzonwoningen

Er is veel onduidelijkheid met betrekking tot het materiaal van de golfplaten op de schuren van doorzonwoningen. Wij hebben een test laten uitvoeren voor een laboratorium. Uit deze test bleek dat er geen asbest in de sample terug te vinden was. Vestia heeft in het verleden ook al flink wat dakjes laten vervangen door een niet asbesthoudend materiaal. Het is zeer goed mogelijk dat het merendeel van de golfplaten dakjes géén asbest bevat echter kunnen wij dit op basis van 1 test nooit met zekerheid zeggen. Wilt u absolute zekerheid of gaat u uw woning verkopen en moet u dit bij verkoop zeker weten, bestel van voor 50 Euro een sample envelop bij SGS Search waarmee u de genomen sample van het dakje opstuurt naar dit laboratorium. U krijgt hierbij het resultaat van de monstername thuisgestuurd.

Niet gevraagde asbest controles

Er zijn (zeer waarschijnlijk nep) bedrijven actief die onder valse voorwendselen uw woning of tuin willen betreden onder het mom van asbest controle. Heeft u zelf niets geregeld, laat deze personen dan ook niet binnen. Blijven ze aandringen, tracht een ID te vragen, noteer een signalement en bel indien nodig de politie.

Afvoer HR ketels

Wist u dat als u een HR ketel laat plaatsen u het condenswater niet mag afvoeren in de dakgoot? Het zeer corrosieve vocht zal uw dakgoot in een redelijk korte tijd aantasten. Gaat u een HR ketel laten installeren en heeft u van de oude ketel nog een afvoer naar de dakgoot, laat u dan goed informeren door de installateur. Een goed installatiebedrijf zal u eerlijk vertellen, dat een degelijke afvoer niet de wenselijke oplossing is.

Funderingslabel voor woningen

Vanaf juli 2021 krijgen alle huizen bij verkoop een funderingslabel. Het label is een initiatief van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) en stelt het risico op verzakkingen vast. Een goede ontwikkeling volgens Vereniging Eigen Huis, maar het label moet wel eerst goed worden getest. Lees hier meer over in het artikel van Vereniging Eigen Huis.

Let op : mail gestuurd en geen antwoord ontvangen?

Heeft u ons een mail gestuurd en hoort u niet van ons terug? Dan is het mogelijk dat ons antwoord in uw spambox terecht is gekomen. Zet contact@kruidenbuurt.nl in uw veilige lijst. Wij trachten altijd dezelfde dag of anders de dag daarop uw mail te beantwoorden.

Foutje gespot of heeft u suggesties voor ons of wilt u bij bepaalde onderwerpen meehelpen, wij horen graag van u via ons Whatsapp-nummer of contactformulier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *