zwerfafval

Gezocht : bewijs voor extra prullenbakken

Beste bewoners,

Al ruim 3 jaar achter elkaar proberen wij in onze wijk meer prullenbakken geplaatst te krijgen en tot nu zijn alle 3 de keren dat wij een aanvraag bij de gemeente hebben gedaan, afgewezen. Wij vroegen hierbij ook uw hulp als bewoner(s) om ons te voorzien van de nodige informatie. Denkt u hierbij aan foto’s van rondzwervend afval of aangewezen plekken, waar een prullenbak absolute noodzaak is. Echter zag de gemeente die zelfs ter plaatste kwam kijken keer op keer onvoldoende redenen om de zo hard benodigde prullenbakken te plaatsen. Op dat moment was alles immers ineens keurig netjes opgeruimd en schoongemaakt.

Tijdens onze laatste oproep reageerde maar 2 (!) bewoners. Na onze publicatie van het genomen besluit van de gemeente om niet meer prullenbakken te plaatsen, begonnen mensen ineens wel te reageren. Wij hadden natuurlijk erg graag gezien dat bewoners ten tijde van ons verzoek hadden gereageerd, omdat wij toen een sterker signaal naar de gemeente hadden kunnen afgeven.

Wij willen nogmaals een poging ondernemen om meer afvalbakken in de wijk geplaatst te krijgen, maar daarvoor doen wij nogmaals een beroep op u, de bewoner. Wij ontvangen graag van u plekken, waar u graag prullenbakken geplaatst ziet. Dat kunt u bijvoorbeeld doen met foto’s op ons Whatsapp-kanaal (06-21 62 55 07), het intekenen op een plattegrond en deze naar ons mailen etc. Uw hulp en input is hierbij wederom van belang.

Heeft u vragen, suggesties, opmerkingen die ons kunnen helpen? Laat het ons weten.

2 reacties op “Gezocht : bewijs voor extra prullenbakken

  1. Niet alleen de Kruidenbuurt “vervuild” maar ook heel Ommoord. Het is ongelooflijk hoeveel afval er op straat en in de bosjes ligt. Ik ben bang dat alleen het plaatsen van prullenbakken niet afdoende is.

    1. Zal ook niet afdoende zijn. Wel kan met extra prullenbakken (bijvoorbeeld op benedictuskruid richting station Alexander) de drempel verlagen. Veel valt en staat met het gedrag van mensen.
      Daarnaast was er bij de horizon vorig jaar een prullenbak opgeblazen en nooit terugplaatst.Ook die willen we terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.