Iets te melden aan de gemeente ?

De gemeente Rotterdam heeft samen met Yucat, een commerciële aanbieder van mobiele oplossingen, een standaardkoppeling ontwikkeld tussen het meldingensysteem buitenruimte van de gemeente en de app Buiten Beter. Dankzij deze koppeling komen meldingen via de app direct terecht in het gemeentelijke meldingensysteem.
Die standaardkoppeling (of ‘stekker’) zorgt ervoor dat meldingen via apps en websites sneller en nauwkeuriger doorkomen bij de gemeente Rotterdam. De standaardkoppeling wordt kosteloos beschikbaar gesteld aan andere aanbieders van soortgelijke apps en websites, zodat ook zij kunnen aansluiten op de stekker.

https://www.youtube.com/watch?v=bEbHNo6O32A

 

Gebruiksgemak

Normaal gesproken melden bewoners problemen zoals losliggende stoeptegels, hondenpoep en kapotte lichtmasten via Rotterdam.nl/meldingen of via de telefoon (14 010). Buiten Beter is een gratis app voor smartphones waarmee iedereen eenvoudig en snel problemen in de openbare ruimte kan melden. Door de automatische GPS-plaatsbepaling, een korte omschrijving en een foto van de situatie, kan dit meteen op het moment én de plek van constatering. Gemeenten weten zo precies wat waar moet gebeuren.
De gemeente Rotterdam is blij met meldingen van bewoners. Op deze manier werken gemeente en bewoners samen om de stad zo netjes mogelijk te houden. Wethouder Kriens (Organisatie): ‘Dit is precies de dienstverlening die ik voor de toekomst voor ogen heb. Slimme techniek, burgers die de moeite nemen iets door te geven, en de gemeente die dan goed en liefst snel kan reageren. Iedereen draagt zo zijn steentje bij.’

Locatie duidelijk

Via de Buiten Beter-app komen zo’n 150 meldingen per week bij de gemeente Rotterdam binnen (goed voor 85% van alle meldingen via apps en websites). Tot voor kort was er geen koppeling met het meldingensysteem van de gemeente en ontbrak geregeld informatie over de aard en de locatie van het probleem. Bijvoorbeeld als een melder als locatie opgaf: ‘in de buurt van’. Dat behoort nu tot het verleden. Nu komen met de meldingen via Buiten Beter de GPS-coördinaten mee. Ook stuurt de melder vaak een foto van het probleem mee. Met deze gegevens kan de gemeente het probleem sneller en efficiënter verhelpen.

Bekijk de site van Buiten Beter voor meer informatie over deze handige applicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Meer nieuws

Contact rioolfonds gezocht

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die zich wil inzetten voor het onderwerp “collecteurriool / rioolfonds in de Kruidenbuurt”. U houdt contact met de

Kruidenbuurt update augustus 2020

Wat speelt er in de Kruidenbuurt? Hieronder een kleine greep uit onderwerpen die wij in behandeling hebben. Golfplaten dakjes doorzonwoningenWe hebben een vraag gesteld bij

(Hoe goed) kent u uw buren?

In deze coronatijd, waarbij veel mensen thuis zijn/werken, wordt er vaak gesproken over verdraagzaamheid en hulp aan buren/buurtgenoten. Maar hoe goed kent u uw buren

Steun ons

Met uw donatie draagt u de Kruidenbuurt een warm hart toe en helpt u ons om ons te kunnen blijven inzetten voor de Kruidenbuurt. Uw gift is meer dan welkom en we zijn al met elke euro blij.

NL96 INGB 0009 3748 94
T.n.v.  Bewonersorganisatie Kruidenbuurt