Project suggesties

Eerder deze week hebben wij op Facebook de vraag gesteld welke kleinschalige projecten u graag in de wijk terug zou willen zien. We hebben enkele leuke haalbare projecten als suggestie doorgekregen:

 • Dakkapellen reinigen
 • Roosters
 • Horren
 • Vervangen oude brievenbussen 
 • Velux ramen dak voorzijde
 • Alarminstallatie  slimme deurbel
 • Water/stroom in de schuur
 • Glasvezel : alhoewel dit niet kleinschalig is zijn er wel al geluiden dat dit eraan zit te komen in Ommoord en dus ook onze wijk. Zodra hier meer over bekend is zullen we u informeren.

Een aantal projecten zijn niet of minder (of niet) haalbaar of niet kleinschalig. Dit zijn :

 • Parkeerproblematiek : Dit is al een tijdje in behandeling bij de gemeente en door de hiervoor opgerichte werkgroep . Het is wachten op wat de gemeente nu verder gaat beslissen.
 • Katten overlast : dit valt niet even zo op te lossen. Er zijn apparaten te koop die katten kunnen weren echter geeft dit ook weer overlast door het geluid wat (ook door de mens) hoorbaar is. Wellicht wil iemand zich hiervoor opwerpen welke katten werende maatregelen de beste zijn ?
 • Handhaving parkeren op hoeken van straten : Wij kunnen deze signalen (ook vanuit onze enquête) alleen doorgeven aan de wijkagent en/of gemeente. Het is aan handhaving om er iets mee te doen.

Wij gaan van de haalbare projecten een selectie maken die wij op korte termijn kunnen gaan uitwerken. Wie hierbij wil helpen voor het verzamelen van info of offertes  nodigen we graag uit voor onze eerstvolgende bestuursvergadering.

Heeft u andere project suggesties vernemen wij dit graag van u via ons contactformulier.

4 reacties

 1. “Handhaving parkeren op hoeken van straten : Wij kunnen deze signalen (ook vanuit onze enquête) alleen doorgeven aan de wijkagent en/of gemeente. Het is aan handhaving om er iets mee te doen.” Ik woon sinds 1 1/2jr in de Kruidenbuurt Bolkruid en ervaar zeer veel last van de werkparkeerders in onze wijk. Vooral op de hoeken vd straat. Laatst heeft er 3 dagen een auto zo op hoek vd straat gestaan dat zelfs de AH auto 2x moest steken om zijn bocht te maken. Ik heb gebeld melding gemaakt ( wat al een belachelijke toer is, je wordt 3x doorverwezen en elke x moet je je verhaal weer doen en je staat heel lang in de wacht) kreeg een dame aan de lijn die amper goedemorgen of goedemiddag kan zeggen en als je je verhaal vertelt lijkt het er op dat ze de bus of trein moet halen om vervolgens er niets mee te doen want ik heb geen handhaver gezien. Ik heb vaker gebeld omdat ongeveer een jaar geleden een kindje hierdoor omver weer gereden op haar fietsje. Afspraak gemaakt met de handhaving dat ze prefentief zouden controleren ( want dagelijks wordt er in de bocht geparkeerd) zodat er een ontmoedig zou komen maar laat je raden niemand gezien. Dus heb niet zo hoge pet op van die handhaving. Als ik kijk hoe er geparkeerd wordt maar ook wat er nogal eens wat gebeurd in de wijk dan worden we niet tot slecht gehoord. Zelfs het metrostation Graskruid bijna iedere avond staat daar een groep gasten met drugs die vervelend en overlast geven naar reizigers. Ik heb ook daar nog nooit een handhaver gezien behalve als het goed mis is dan zie je politie ed. Het zou mooi zijn als de Handhaving samen met de bewoners gezamenlijk de problemen aanpakken. Je kunt met een goed gesprek en folders heel preventief werken aan deze overlast mi zijn er zat mensen in de wijk die hierin willen investeren en aan willen werken. Mits je het goed aanpakt gezamenlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Meer nieuws

Contact rioolfonds gezocht

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die zich wil inzetten voor het onderwerp “collecteurriool / rioolfonds in de Kruidenbuurt”. U houdt contact met de

Kruidenbuurt update augustus 2020

Wat speelt er in de Kruidenbuurt? Hieronder een kleine greep uit onderwerpen die wij in behandeling hebben. Golfplaten dakjes doorzonwoningenWe hebben een vraag gesteld bij

(Hoe goed) kent u uw buren?

In deze coronatijd, waarbij veel mensen thuis zijn/werken, wordt er vaak gesproken over verdraagzaamheid en hulp aan buren/buurtgenoten. Maar hoe goed kent u uw buren

Steun ons

Met uw donatie draagt u de Kruidenbuurt een warm hart toe en helpt u ons om ons te kunnen blijven inzetten voor de Kruidenbuurt. Uw gift is meer dan welkom en we zijn al met elke euro blij.

NL96 INGB 0009 3748 94
T.n.v.  Bewonersorganisatie Kruidenbuurt