Stenen paleis

Het stenen paleis zoals dit speelveldje bekend is onder de Kruidenbuurters heeft een zandbak. Bij de inrichting ervan leek een zandbak een leuk idee. Op dit moment krijgen wij steeds meer signalen dat de zandbak niet (meer) gebruikt wordt omdat het zand vergeven is van de katten uitwerpselen. Niet heel erg gezond voor spelende kinderen.

Maken uw kinderen nog gebruik van deze zandbak? Anders is het wellicht een idee om de zandbak te vervangen door enkele speeltoestellen voor de kleinere kinderen (1 tot 4 jaar).

Vindt u dit een leuk initiatief om over na te denken en samen met ons een plan in elkaar te zetten richting de gemeente? Neem dan even contact met ons op via https://kruidenbuurt.nl/contact


 
 

8 Comments

 1. Het is meer een kattenbak dan een zandbak voor kinderen! Echt heel vies.
  Beter speeltoestellen plaatsen voor de kleintjes, hebben ze wat meer aan.

 2. Zandbak vervangen lijkt mij een goed plan. Soms zelfs glas te vinden in de zandbak. Vervangen voor speeltoestellen voor de kleintjes of misschien buiten fitnesstoestellen? Leuk voor jong en oud?

 3. Het verwijderen van de zandbank lijkt mij een goed Idee, daar het verversen geen zin heeft. De katten zullen de zandbak blijven gebruiken als kattenbak en dat is onhygiënisch voor spelende kinderen. Ik ben het eens met het voorstel van Leonie van 29 jun. Speeltoestellen voor de kleintjes en/of wellicht buiten fitness toestellen.

 4. We kunnen wel tot de conclusie komen dat de zandbak amper word gebruikt. Het zand is flink verontreinigd en het opnieuw vervangen van het zand heeft, gezien de grote hoeveelheid katten op straat, weinig zin. We kunnen er daarom aan denken de zandbak te laten vervangen door enkele extra speeltoestellen voor de kleinere kinderen.

 5. De zandbak is nog steeds in gebruik. Maar bij onze kinderen alleen onder toezicht. Inderdaad vanwege de katten. Dus als de zandbak word vervangen voor andere toestellen lijkt ons dat prima. Het groen dat daar achter staat is nog steeds een groot succes voor alle kinderen en zouden we graag behouden. Er wordt verstoppertje gespeelt en gebruikt tijdens verjaardagen en kinderfeesten. De jongens en meiden die er wel eens ’s avonds zijn (zelden en alleen in de zomermaanden) spreken wij altijd aan als er overlast is. En daar wordt (gelukkig) netjes naar geluisterd.
  Wij zien de plannen graag tegemoet!

  • De zandbak en de stenen muur voldoen niet meer aan de huidige (veiligheidsregels) regels. Het groen is overwoekerd en zeker achter de stenen muur neemt dit ongeveer een 20% – 25% van de ruimte van het gehele speelplaatsje in. In het kader van plan vergroening in Rotterdam is ea qua budget en mogelijkheden van toepassing. De tekenaar van de gemeente is door de wijkregisseur gevraagd een tekening te maken van de mogelijkheden. Hier kan wel wat tijd overheen gaan. Bij de ingekomen stkken van de komende bestuursvergadering kunt u wat informatie terug vinden over het plan “Rotterdam gaat voor groen” waaronder de aanpak van dit speelplaatje mogelijk kan vallen. (https://agenda.kruidenbuurt.org/2019/04-11-2019)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*